Wednesday, March 2, 2022

Essä om snabbmat

Essä om snabbmat



I vissa fall hängs kor och grisar upp och ner, medan kyckling trångas i täppta, slutna utrymmen, slaktas och snabbt förbereds för konsumtion. Amerikaner uppfattar för närvarande... Referenser Essä om snabbmat Food Nation av Eric Schlosser: A Book Club Reading Guide. Det här dokumentet kommer att visa vem som ligger bakom produkterna som Green Bean Delivery levererar direkt till sina kunders dörr, hur de produceras, vad som går in i processen att odla, skörda, transportera och förbereda föremålen som sedan sorteras och skickas till kunderna. En nyligen genomförd studie har återigen klargjort den negativa effekten av skräpmat på hälsan och dess oundvikliga effekt på viktökning och fetma. html Detta är en extremt användbar artikel eftersom den täcker några av de främsta anledningarna till varför snabbmatsprodukter är skadliga för hälsan. I dag, uppsats om snabbmat, termen "McDonaldization" har tillämpats på systemet och syndromen som kretsar kring snabbmatsindustrin Cohen.





Stereotyper i snabbmat



Hoppa till navigering. Titta på tentamensfrågan och uppsatsen och gör övningarna för att förbättra din skrivförmåga, uppsats om snabbmat. Är snabbmat populär i ditt land? Tror du att det orsakar hälsoproblem eller andra typer av problem? Snabbmat är också populärt i Vietnam, särskilt KFC. Hit kommer folk ofta på fester eller middagar. Enligt min mening är snabbmat inte bra, men det är viktigt för människor som inte har tillräckligt med tid för en god frukost. Å andra sidan kan att äta för mycket snabbmat orsaka fett, tandhålor, öka risken för depression. Sammanfattningsvis får vi inte äta för mycket snabbmat, äta det i rätt tid och på rätt ställen. ja i mitt land är det så mycket populärt att alla äter dem det finns inga undantag ja det gör ont när du äter mycket av det som att du äter varannan dag eller något det här kommer att göra dig ont men typ en gång i veckan eller två gånger gör det inte hjärta.


Här i Korea är jag naturligtvis sydkorean! Människor tenderar att äta mycket snabbmat. De flesta människor äter snabbmat även om de vet att det inte är bra för vår hälsa. Men min familj äter det inte för mycket, för vi vet att det är skadligt för vår hälsa. Jag har fått lära mig att snabbmat är mycket skadligt för oss, som kan orsaka cancer och hjärtsjukdomar. Dessutom innehåller en hamburgare ungefär kalorier som kan göra oss till överviktiga människor. Och vi äter hamburgare med pommes frites, läsk, kycklingnuggets, glass eller till och med pizza. Kan du föreställa dig resultatet av denna situation? Ja, självklart, du uppsats om snabbmat antagligen få diabetes eller högt blodtryck. Jag vill vara en frisk, muskulös man. Jag vill ALDRIG dö på grund av de små salta hamburgarkomboerna.


Och du då? Håller du med mig? Jag tror att jag äter dessa skräpmat ungefär en gång i två månader. Men jag äter bröd och pasta allt annat som görs på vete nästan varje dag, uppsats om snabbmat, så jag tror att det inte är bra för min hälsa heller. Jag ska försöka äta bara den hälsosamma maten precis som mitt lands traditionella livsmedel som Bap, Kimchi, Bulgogi och Duenjang Jjigae. Dessutom ska jag försöka äta mindre Ddeobokki än vanligt. Jag ser fram emot att se min perfekta hälsa! Vi är väldigt kräsna med att inte äta för snabbt. Tja, det kan bero på exakt vad instruktionerna är, uppsats om snabbmat, men ja, det är en bra idé att balansera din uppsats genom att diskutera den motsatta uppfattningen.


Detta för att det visar att du har övervägt alla aspekter av situationen. I Iran är snabbmat den populäraste maten! folk går alltid ut vid 1 a. m till restauranger för att äta snabbmat! Jag bryr mig inte riktigt om snabbmat eftersom det är ohälsosamt! Jag undviker dem alltid för att jag vill vara en frisk person!! Snabbmat i Nigeria är mycket vanligt, särskilt i Lagos som har den uppskattade befolkningen på Vissa människor blir sjuka till följd av denna smutsiga matlagningsmiljö. Dessa vanliga sjukdomar inkluderar kolera, orolig mage, magkramper, illamående och kräkningar, diarré, feber och uppsats om snabbmat. Snabbmat är mycket populärt här, i Pakistan.


Jag antar att det orsakar många hälsoproblem och bör undvikas. Det ska inte ätas ofta. Men bara vid speciella tillfällen, om man gillar dem mycket. En registrerad välgörenhetsorganisation: England och Wales SC Skottland. Logga in Registrera dig nyhetsbrev. Engelska العربية. LearnEnglish LearnEnglish Barn Undervisningengelska Min engelska nivå. Instruktioner Gör förberedelseövningen först. Läs sedan texten och gör de andra övningarna. Kontrollera din förståelse: matchning. Kontrollera ditt ordförråd: fyll i luckor. Kontrollera ditt skrivande: flervalsalternativ. Arbetsblad och nedladdningar En åsiktsuppsats om snabbmat - övningar. En åsiktsuppsats om snabbmat – svar. En åsiktsuppsats om snabbmat - uppsats. En åsiktsuppsats om snabbmat – skrivövning.


Diskussion Är snabbmat populärt i ditt land? Språknivå:. upp 0 användare har röstat. upp 1 användare har röstat. upp 2 användare har röstat. upp 4 användare har röstat. Är det nödvändigt att skriva 4:e stycket i vår uppsats? Vilket innebär kontrasterande åsikter? Hej Madhu, Tja, uppsats om snabbmat, det kan bero på exakt vad instruktionerna är, men ja, det är en bra idé att balansera din uppsats genom att diskutera den motsatta uppfattningen. Hoppas det hjälper! Rachael LearnEnglish Teens team. Användarvillkor Tillgänglighet Sekretess Essä om snabbmat Barnskydd Kontakta oss Webbplatskarta, uppsats om snabbmat.





jämföra och kontrastera uppsatsens disposition



Jag tror att jag äter dessa skräpmat ungefär en gång i två månader. Men jag äter bröd och pasta allt annat som är gjort på vete nästan varje dag, så jag tror att det inte är bra för min hälsa också. Jag ska försöka äta bara den hälsosamma maten precis som mitt lands traditionella livsmedel som Bap, Kimchi, Bulgogi och Duenjang Jjigae. Dessutom ska jag försöka äta mindre Ddeobokki än vanligt. Jag ser fram emot att se min perfekta hälsa! Vi är väldigt kräsna med att inte äta för snabbt. Tja, det kan bero på exakt vad instruktionerna är, men ja, det är en bra idé att balansera din uppsats genom att diskutera den motsatta uppfattningen.


Detta för att det visar att du har övervägt alla aspekter av situationen. I Iran är snabbmat den populäraste maten! folk går alltid ut vid 1 a. m till restauranger för att äta snabbmat! Jag bryr mig inte riktigt om snabbmat eftersom det är ohälsosamt! Jag undviker dem alltid för att jag vill vara en frisk person!! Snabbmat i Nigeria är mycket vanligt, särskilt i Lagos som har den uppskattade befolkningen på Vissa människor blir sjuka till följd av denna smutsiga matlagningsmiljö. Dessa vanliga sjukdomar inkluderar kolera, orolig mage, magkramper, illamående och kräkningar, diarré, feber och uttorkning.


Snabbmat är mycket populärt här, i Pakistan. Jag antar att det orsakar många hälsoproblem och bör undvikas. Det ska inte ätas ofta. Men bara vid speciella tillfällen, om man gillar dem mycket. En registrerad välgörenhetsorganisation: England och Wales SC Skottland. Logga in Registrera dig nyhetsbrev. Engelska العربية. LearnEnglish LearnEnglish Barn Undervisningengelska Min engelska nivå. Instruktioner Gör förberedelseövningen först. Läs sedan texten och gör de andra övningarna. Kontrollera din förståelse: matchning. Kontrollera ditt ordförråd: fyll i luckor. Kontrollera ditt skrivande: flervalsalternativ.


Arbetsblad och nedladdningar En åsiktsuppsats om snabbmat - övningar. En åsiktsuppsats om snabbmat – svar. En åsiktsuppsats om snabbmat - uppsats. En åsiktsuppsats om snabbmat – skrivövning. Diskussion Är snabbmat populärt i ditt land? Dessa företag är nu multinationella företag med stark närvaro i nästan alla större länder i världen. Konsumtionen av denna mat kan endast begränsas av individuella åtgärder där varje person bestämde sig för att tillgripa hälsosammare mat och därmed undvika denna typ av icke-näringsvärda måltider. Den skrämmande sidan av snabbmatskonsumtion har skapat medvetenhet i vissa delar av samhället och människor anstränger sig för att ta till hälsosammare mat.


Det kommer dock att dröja innan vi kan se en allvarlig vändning i trenden. Det är först då vi kan förvänta oss en fullständig förändring av vår kost och hälsa. Snabbmat är nära kopplat till vår uppfattning om amerikanisering också. Det är vår varumärkeskost för resten av världen och som har gett upphov till politiska och sociala problem också. Dessa har Schlosser identifierat i sin bok. Referenser Eric Schlosser. Fast Food Nation. The Dark Side of the All-American Meal. Snabbmataffärsrådgivning för snabbmatsföretag och takeaway Här kommer vi att ge en kort introduktion om snabbmatsaffärer, förklara vad det är och dess för- och nackdelar. Vi kommer också att titta på några fakta kring snabbmat bara för att ge en amatörläsare idén om hela verksamheten.


Det görs mycket populärt främst på grund av dess billiga pris, som på mindre än fem dollar kan en person få sin önskade mättande måltid. Referenser Lazer, W. Adkins, S. Cause Related Marketing, Boston: Butterworth-Heinemann. Reynolds, P. Management of Marketing, Burlington: Butterworth-Heinemann. Sheaff, R. Marketing for a Public Service, Philadelphia: Open University Press. Snabbmatsreklam har fått lov att bekänna vad som helst, från den "hälsosamma kvaliteten" på maten till livsmedelsföretagets bidrag till hemlösa barn. Även om snabbmatsjättar är snabba att ställa någon av sina belackare till domstol för eventuella felaktiga anklagelser från allmänheten, hindrar det inte samma företag från att begå förtal själva genom sina kampanjer.


Men de flesta snabbmatsföretag undviker att göra upprörande påståenden som hälsofördelar, och föredrar att koncentrera sig på att marknadsföra sin tjänsts bekvämlighet, ekonomi och upplevda livsstil. Denna tidning strävar efter att belysa denna skillnad i branschen och visar upp tre snabbmatsföretag och deras reklaminsatser i det avseendet. Först när den allmänna befolkningen bryter sig ur cykeln av apati och beroende som tvingar oss att tolerera övergreppen från dessa snabbmatsjättar, kommer dessa företag äntligen att göras ansvariga för sina reklampåståenden. Snabbmat…. Referenser Hendricks, Kevin D. html KFC® hävdar att hamburgerkedjor erbjuder "Taste Blandness" lanserar senaste salvo i mycket konkurrenskraftiga snabbmatskrig.


htm McDonalds blir stämd igen," Hypocrisy Today. htm McTasty? McDonalds väcker fler känslomässiga reaktioner än din genomsnittliga multinationella. Men varför? Företagen får faktiskt skattelättnader för att anställa låginkomsttagare även om "i en utredning av U.S.A.. Detta vänder konceptet med ett företag som gör en investering i sin personalstyrka på huvudet, och kan vara en anledning till det förbittrade beteendet hos många snabbmatsanställda, vilket framgår av skandalen nyligen med YouTube-videon där missnöjda Dominos Pizza-arbetare gör ohygieniska saker till deras mat.


Dålig behandling av arbetare inom branschen... Schlosser erkänner lika mycket: "Jag menar inte att antyda att snabbmat är ensam ansvarig för varje socialt problem som nu förföljer USA. I vissa fall, som t.ex. västvärldens spridning och spridning, har snabbmatsindustrin varit en katalysator och ett symptom på större ekonomiska trender. I andra fall, såsom framväxten av franchising och spridningen av fetma har snabbmat spelat en mer central roll" Schlosser 9. Snabbmat berövar landet, bedövar själen för arbetarmisshandel och bedövar gommen. Ohygienisk och ohälsosam mat som säljs med leksaker är vad folk längtar efter, snarare än färskvaror eller till och med färska versioner av dessa komfortmat. Tusentals kalorier kan konsumeras på några minuter, bakom ratten i bilen, och fetma gör det svårt för individer att njuta av livet, än mindre "riktig mat".


Verk Cite Schlosser, Eric. Houghton Mifflin Harcourt, Men hur dåliga förhållandena än kan vara inne på restaurangerna är förhållandena i köttbearbetningsanläggningarna som tillhandahåller de animaliska produkter som används av industrin mycket värre. arbetarnas säkerhetslagar ignoreras och sjukdomar är vanliga. Schlosser rapporterar en hjärtskärande berättelse om en ung pojke som dog av E. coli-bakterier efter att ha ätit en smutsig Jack-in-the-Box-burgare. Det är svårt att spåra källan till en infektion eftersom "en enda snabbmatshamburgare innehåller nu kött från dussintals eller till och med hundratals olika nötkreatur" Schlosser Trots att kor är växtätare utfodras de med rester av djur för att billigt göda upp dem för slakt.


Nötkreatur, kycklingar och grisar själva lider under fruktansvärda, begränsade och ohälsosamma förhållanden för att mätta de stora amerikanska snabbmatsföretagens omättliga aptit på nötkött, kyckling och fläsk. Schlossers bok är mörk, ibland deprimerande, men hans anekdotiska stil ger det …. Fast Food Nation -- Chapter 2 merica utan McDonald's, Burger King, Wendy's och andra snabbmatsrestauranger är svårt att föreställa sig nuförtiden, men innan Ray Kroc köpte franchiserättigheterna till McDonald's i mitten av nittonhundratalet var snabbmat inte en förankrad en del av vår kultur. I Fast Food Nation, tillbringar Eric Schlosser det andra kapitlet i sin bok med att beskriva hur Ray Kroc liknade Walt Disneys arbete och fyllde ett kulturellt tomrum i merica.


Eftersom merica var ett relativt ungt land fanns det ingen etablerad matkultur som det var i äldre länder som Frankrike, Italien och Spanien. Fram till Ray Krocs innovationer fanns det ingen mat som kunde beskrivas som "merican", och i det ironiskt betitlade kapitlet "Your Trusted Friends" beskrev Schlosser exakt hur Kroc hjälpte till att skapa mericas snabbmatskultur. Schlosser börjar kapitel två av Fast Food Nation med att beskriva McDonald's som det existerar... Ett annat sätt som McDonald's har gjort sig till en del av den amerikanska kulturen är genom att knyta kontakter med tillverkare av leksaker och ge bort priser i Happy Meals.


Återigen, Krocs idé att snabbmat inte bara handlar om maten demonstreras med framgången med Happy Meal; Schlosser skriver att när McDonald's gav bort Beenie Babies i sina Happy Meals så sålde de cirka 10 miljoner Happy Meals under en vanlig vecka. I , McDonald's äntligen kopplade till sin inspiration, Disney, och tecknade ett tioårigt marknadsföringsavtal med Walt Disney Company. Denna koppling mellan Disney och McDonald's verkade säkerställa att båda skulle förbli betydande delar av amerikansk kultur, mat och annat, och som Schlosser säger hade Walt Disneys och Ray Krocs arbete "hade full cirkel. Genom att övertyga familjer om att McDonald's är en "pålitlig vän", en partner i livet, antydde de att McDonald's brydde sig om sina kunders hälsa och välbefinnande.


Faktum är att frasen, som finns i konfidentiellt marknadsföringsmaterial aldrig avsett för offentlig konsumtion, antydde att McDonalds främst handlade om mat, vilket Schlosser menar att det inte är. Han fortsätter med att påpeka att McDonald's använder företagssponsring för att få sina produkter i skolor och påverka elever att äta dess produkter, och detta har en skadlig effekt på amerikanernas hälsa, särskilt barn. Schlosser förnekar inte den imponerande nivån av inflytande som företag som McDonald's och Disney har haft på amerikaner, men han verkar varna för att USAs brist på en sann matkultur har lett oss på en väg mot dålig hälsa och fetma.


Det är viktigt att förstå hur djupt McDonald's är rotat i våra vardagliga liv; denna förståelse går hand i hand med att göra bättre val om vad vi äter. Vi måste också förstå att att välja att äta snabbmat vanligtvis inte alls är ett helt medvetet val tack vare Ray Kroc; istället känns det normalt för amerikaner att äta hamburgare, shakes och pommes frites tack vare McDonalds omfattande marknadsföringsinsatser. Om vi ​​hade en etablerad matkultur vid tidpunkten för Krocs uppgång, kanske McDonald's bara är ytterligare en nyhet, sekundär till riktig amerikansk mat. Istället har McDonald's blivit synonymt med amerikansk mat och företaget hjälper till att forma våra smaker och önskemål genom marknadsföring.


Detta är konstruktionen Schlosser följer i detta kapitel. Schlossers stil och framsteg i detta kapitel både bygger och stärker hans argument på flera sätt. Bilden spelar på typiska synpunkter på familjer samtidigt som den beskriver ett specifikt exempel på de problem som uppstår i slakteri- och köttförpackningsvärlden. Passagen som följer gör samma sak, till en början noterar att ingenting verkar vara särskilt fel, men sedan noterar arbetarna, "ungefär hälften av dem kvinnor, nästan alla unga och latino", och att några av kvinnorna svettas , trots att platsen är iskall.


Hans beskrivning av rustningen som arbetarna bär och hans kommentar om att kniven klarar sig igenom,... Varför matar vi våra barn saker som vi inte ens skulle ge våra husdjur? Summan av kardemumman är att Pollan gör en mycket bra poäng om hur vi som människor har kommit att vara så separerade från den naturliga världen. Djur i naturen oroar sig inte för mat som vi gör bra, de kanske oroar sig var deras nästa måltid kommer ifrån, men de behöver inte oroa sig för vilka typer av kemikalier och konstiga genetiskt modifierade livsmedel de äter. Om vi ​​äter "industriellt" äter vi i princip majs hela tiden. Det finns i allt vi äter -- läsk, kycklingnuggets, även i kött vi köper i affären och lagar själva eftersom det används för att göda köttet.


Tanken att vi människor nu i huvudsak är ridna med majs i våra kroppar är oroande. Hur kommer detta att påverka människosläktet? Surgeon General producerar uppskattningar, såsom de stigande kostnaderna för sjukvård på grund av fetmarelaterade sjukdomar. Kongressen utfärdar lagar och förordningar som syftar till säkerhet och rättvisa i samhället. FDA har intressen i säkerhet och skydd av konsumentprodukter. Economist utfärdar också rapporter, som att studera Body Mass Index BMI och fastställa att fetma orsakas av högre kaloriintag, lägre arbetsaktivitet, tekniska förändringar som minskar kostnaderna för mat, så att konsumenterna äter mer, och misslyckandet med att tillhandahålla näringsinformation. Djuraktivistgrupper är intresserade av hur boskap utfodras och tas om hand för att producera livsmedel.


Rättegångsadvokater har intresse av frågorna för att åtala skadeståndsanspråk. Vårdgivare har intresse av undervisning i folkhälsa. Nyhetsmedia har intresse av att få ut informationen till allmänheten. och produktföreningar har intressen av att behålla sina produkters kvalitet och säkerhet. Snabbmat Sara hade jobbat hela dagen och hämtade sedan barnen på daghemmet. På vägen hem visste hon att det inte fanns tid att laga mat innan hennes lektion. Att gå tillbaka till skolan hade varit ett svårt beslut, särskilt när hon var ensamstående mamma till Ben, fyra år och Sally, fem år. Barnen skulle gynnas i slutändan hon påminde sig hela tiden när hon sköt mammaskulden i bakhuvudet.


På äkta lillebror-man kikade Ben in precis bakom storasyster. VÄLDIGT hungrig!. Hon ville ha tid att leka med barnen, läsa berättelser och gosa lite med dem innan hennes mamma kom för att vara barnvakt medan Sara gick i nattskolan. Hon drog in på KFC:s parkeringsplats och... Snabbmat: Att lägga skulden I Morgan Spurlocks dokumentär Supersize Me framställs snabbmatsföretaget McDonald's som att tillverka mat som är särskilt skadlig för människors hälsa. På en månadslång diet av McDonald's-köket, försämras Spurlocks viktballonger och hans hälsa snabbt.


Naturligtvis konsumerade han konsekvent fler kalorier än han brände, även när han inte kände sig hungrig. Han minskade också sin aktivitetsnivå. Men även om Spurlocks enmansexperiment kanske inte var perfekt "kontrollerat" och effekterna på hans kropp kan ha överdrivits, understryker hans anekdotiska erfarenhet, förstärkt av erfarenheterna från andra snabbmatskonsumenter, vad många människor har observerat om snabbmat: dess beroendeframkallande egenskaper. Den noggrant konstruerade blandningen av salt och sött är utformad för att uppmuntra konsumenterna att inte bara äta utan att äta för mycket.


Även om det kan tyckas att det bara är konsumenten som bär skulden för att ha överätit snabbmat, precis som cigarettföretag måste bära... Referenser Tweedie, Neil. Gammaldags hunger kommer inte in i det. html Supersize Me. Regisserad av Morgan Spurlock. Varför är U. barn överviktiga? Se bara runt dem. Impact Lab. Snabbmat om hälsa: Fetma Snabbmatsrestauranger är en stor bidragande orsak till försämringen av hälsan i Amerika. Vi vet alla vikten av hälsosam kost och hur det kan påverka vår hälsa. Snabbmat är ett sätt som kan påverka vår hälsa på ett dåligt sätt. Överdrivet intag av snabbmat resulterar i fetma och öppnar därmed porten till många eller hälsoproblem.


I åratal har människor fört en stark kamp mot stora multinationella snabbmat, delvis delaktiga i dessa resultat. En nyligen genomförd studie har återigen klargjort den negativa effekten av skräpmat på hälsan och dess oundvikliga effekt på viktökning och fetma. Det har visat sig att snabbmat läsk, hamburgare, pizzor, korv, chips etc. är inte bara ohälsosamma, utan ersätter kosten med andra livsmedel som fisk, frukt, spannmål, grönsaker och mejeriprodukter. Snabbmat innehåller mättade fetter,...


Verk som citeras Castaneda-Sanchez, O. Rocha-Dias, JC. MG Ramos-Aispuromg. Vol 10 1. vän, H. Busto, P. Erazo, M. Cusmille, P. Och Silva, C. Faktorer som är avgörande för övervikt i skolan. Chile: Vol. Molini, Cabrera M. Sevilla, nej. Ramos-Morales, N, Marin-Flores, J. Rivera-Maldonado, S. et al. Mexiko: Vol 15, nr. Fast Food Nation" Kapitel 3 "Bakom disken" Processuppsats: Processen att coacha barn i ungdomsidrott I kapitlet "Bakom disken" av sin avslöjande Fast Food Nation, lyfter författaren Eric Schlosser fram den mörkare sidan av att arbeta på en snabbmatsrestaurang.


Arbetskraften är ofta ung, ofta utnyttjad och betraktad som en engångsvara av cheferna. Faktum är att det fungerar till företagets fördel om det sker en snabb vändning av arbetskraften. Detta innebär att företaget inte behöver betala löneförhöjningar eller förmåner till billig tonårsarbetskraft, och en arbetare kan lätt ersättas av en annan. Genom att hålla nere arbetskostnaderna förblir priset på snabbmat billigt. Schlosser anser dock att kunden borde veta att hamburgaren som serverades på McDonalds var tillagad av en tonåring som uppmanades att arbeta förbi de lagstadgade timmarna för någon i hans ålder. Den tonåringen kan känna sig pressad att hoppa över... Verk Citerade Brody, Jane.


html Davis, Matthew. Författaren talar om en bonde som vägrar att använda den taktik som andra stora ranchägare använder för att göda upp sin boskap för de största vinsterna på konsumenternas bekostnad. Han skriver, "Ingen av de nötkreatur som används i Lasater Grasslands Beef tillbringar någon tid vid en foderplats. Köttet har mycket lägre fett än spannmålsmatat nötkött och har en mycket starkare, mest distinkt smak" Schlosser, , p. Om amerikaner verkligen är bekymrade över kvaliteten på maten de äter, måste de söka upp företag som dessa och andra som författaren profilerar, och stödja dem istället för snabbmatsbutikerna som stödjer de megastora jordbruks- och förpackningsanläggningarna som är så osäkert för arbetare och djur. Om fler kände till bakgrunden bakom maten de äter, skulle de förmodligen inte äta den, och de skulle kräva striktare regler, som också är nödvändiga för mat...


Referenser Schlosser, E. Snabbmatsnation: Den mörka sidan av den helamerikanska måltiden. New York: Harper Perennial. Fast Food Nation Teknikens effekter på personliga, nationella och globala nivåer i "Fast Food Nation" av Eric Schlosser Eric Schlosser, i sin exponering med titeln "Fast Food Nation: The dark side of the all-American meal", hade avslöjat för allmänhetens information om snabbmatsindustrin, praxis och fakta som illustrerade hur, med tillkomsten av ny teknik, det finns många negativa effekter som hotade det mänskliga samhällets välfärd, som också är konsumenter. Denna upptäckt diskuterades underförstått i boken och använde snabbmatsindustrins sammanhang som ett exempel där tekniken hade visat sig vara mer skadlig för mänskligheten än dess påstådda fördelar.


Teknikens effekter är direkt kopplade till framväxten och utvecklingen av snabbmatsindustrin; dess effekt överträffar den personliga och nationella för att även omfatta den globala nivån. med utvecklingen av maskiner som möjliggjorde tillverkning, mer... Arbete som citeras Schlosser, E. Fast Food Nation: den mörka sidan av den helamerikanska måltiden. NY: Perennial Books. Fast Food Nation" Kapitel 3 "Bakom disken" skulle du vilja bli utnyttjad med dessa pommes frites? I kapitel 3, "Bakom disken", av Eric Schlossers Fast Food Nation skildrar Schlosser en minderårig tonårsarbetskraft som utnyttjas av chefer och ofta tvingas arbeta under osäkra förhållanden.


Företagen motiverar detta med att unga arbetstagare drar nytta av den disciplin och de färdigheter som lärts på jobbet. Men tid bakom snabbmatsdisken är tid bort från att studera eller bygga ett CV för college med värdefulla fritidsaktiviteter. Studenter förförs med en relativt liten lönecheck för att ge upp en bättre framtid. Dessutom är det ofta de fattigare i studentpopulationen som mest behöver en bra högskoleutbildning för att lyckas. Ealthier studenter har råd att ta obetalda praktikplatser där de lär sig verkliga färdigheter. Mer bra arbetare har råd att gå kurser för att förbättra sina färdigheter och få en... Många turister får sin bild tagen framför McDonalds-skylten eller med Ronald McDonald-statyn utanför restaurangen för att dokumentera sin kontakt med en exotisk kultur.


i takt med att antalet snabbmatsställen ökade ändrades anledningarna till att människor besöker snabbmatsställen. Alla intervjupersoner som har blivit vana vid närvaron av snabbmatskedjorna nämner nu de många platserna som en viktig anledning till att gå till snabbmatsbutiker. Några av eleverna sa att även om de aldrig skulle göra en speciell resa för att gå till ett snabbmatställe, åt de ibland snabbmat för att de råkade gå förbi ett snabbmatställe när de var hungriga. Bibliografi Balasubramanian, D. Hinduen 10 jan Indiens nationella tidning. htm Dindyal, Shiva; och Dindyal, Sanjay Hur personliga faktorer, inklusive kultur och etnicitet, påverkar valen och urvalet av mat vi gör.


Internet Journal of Third World Medicine. Fast Food Nation The Ramifications of Technology on Health Care and Elfare of Animals and Meatpacking orkers in "Fast Food Nation" av Eric Schlosser I boken "Fast Food Nation" av Eric Schlosser, nyfunnen information om verksamheten bakom kulisserna för fasta matställen som välkända McDonald's hade diskuterats kritiskt. Genom att avslöja de "dolda operationerna" bakom produktionen av varor associerade med snabbmatsindustrin, såsom köttproduktion, kunde Schlosser förmedla sitt budskap att tekniken hade varit mer till nackdel än fördelaktig för konsumenterna av dessa snabbmatsanläggningar.


Genom att argumentera för sin ståndpunkt att snabbmatsindustrin var skadlig för konsumenterna, gav han exempel där maskintekniken hade lett till utvecklingar som bara ökade chanserna för farliga sjukdomar att spridas och frodas och försämrade villkoren för köttpackare. Dessutom hade dessa skadliga effekter av tekniken viktiga... Snabbmatsreklam bör inte visas under TV-program för barn. Fetma är på en aldrig tidigare skådad ökning i Amerika, och andelen fetma för barn har fördubblats om inte tredubblats under de senaste decennierna. Det finns olika anledningar till denna epidemi av barnfetma, men en framträdande orsak kan mycket väl vara det faktum att barn äter för mycket.


Och en del av anledningen till att barn äter för mycket och att mycket av maten de stimuleras att äta ids skräpmat beror på snabbmatsreklamen som visas under TV-program för barn. Enligt U. Centers for Disease Control and Prevention, mer än var sjätte barn och tonåring är överviktiga - detta är tre gånger fler än för en generation sedan HuffPost arch 9, och även om specialister tror att det finns olika orsaker till fetma, är TV-reklam... Som med många konsumentinriktade företag måste snabbmatsrestauranger upprätthålla en stark men diskret säkerhetsprofil. Deras strukturer och åtkomstpunkter måste förbli tillgängliga samtidigt som de förhindrar skadligt beteende. Denna säkerhetsundersökning av en snabbmatsrestaurang ger ett exempel på hur man utför en total säkerhetsrevision, identifierar svagheter och risker, särskilt när det gäller kunders och anställdas säkerhet, och ger förslag på förbättringar.


Det finns mycket som snabbmatsrestaurangen kan göra för att förbättra sin omkretssäkerhet, utan att avskräcka kunder. Faktum är att uppgraderingar av perimetersäkerheten kan tjäna ett dubbelt syfte som att förbättra estetiken. Den nuvarande omkretsen är tom, mörk och exponerad. det är ingen anledning att stämma snabbmatsföretagen. Dessa rättegångar "är en pinsamhet för vårt rättssystem, och en pinsamhet för de människor som säger att de var så dumma att inte veta att de kan bli tjocka" Abrams, faktiskt samma dag som Abrams skrev det stycket för MSNBC the U.


Representanthuset antog den så kallade "Cheeseburger bill" som var lagstiftning för att "skydda snabbmatsindustrin från oseriösa stämningar. Abrams attackerade John Banzhaf, advokaten som har inlett några av processerna mot snabbmatsindustrin. Abrams säger att Banzhaf har fel när han kopplar samman stämningarna mot tobak med behovet av att stämma skräpmatsföretag. När det gäller tobaksföretag, fortsätter Abrams, "vilselleddes folk om vad som fanns i cigaretter", men samma bedrägeri gäller inte snabbmat. Verk som citeras Abrams, Dan. Ebert, Roger. Snabbmat och barnfetma Jonathan Kwan Denna studie identifierar det underliggande sambandet mellan snabbmatskonsumtion och den ökande andelen barnfetma. Systemet med snabbmat är utbrett i alla länder, där varje land har sina egna varianter av typer av varor som serveras och typen av anläggningar som serverar.


Snabbmatens popularitet beror på bekvämligheten med snabb service, förpackad mat och låg kostnad. Nu försöker stora snabbmatsindustrier få sin produkt att verka så hälsosam som möjligt. Det är troligt att bekvämligheten påverkar tillväxten av barnfetma i USA. Dessutom skapar faktorerna media, familj och miljö skillnader inom vårt samhälle. Att förstå sambandet mellan dessa faktorer är avgörande för att ta fram en lösning. Det måste dock finnas ett bättre stöd för orsakssamband, inte bara samband. Barnen och ungdomarna kommer en dag att påverka... Referenser Chou, S. Snabbmatsrestauranger Reklam på TV och dess inflytande på barnfetma. Darwin, A. Fetma hos barn: Är det övergrepp?


The Children's Voice, 17, Eagle, T. Att förstå barnfetma i Amerika: kopplingar mellan hushållsinkomst, samhällsresurser och barns beteenden. The American Heart Journal, Fraser, L. Snabbmat och fetma. American Journal of Preventive Medicine, 14, Snabbmat är ett fenomen som har blivit en del av den amerikanska livsstilen under de senaste decennierna. Men bekvämligheten med snabbmat har resulterat i stora hälsoproblem i landet, såväl som i resten av världen. Förekomsten av snabbmat i det amerikanska samhället framgår av det faktum att "amerikaner spenderar nu mer pengar på snabbmat än de gör på högre utbildning, persondatorer, mjukvara eller nya bilar.


De spenderar mer på snabbmat än på filmer, böcker, tidningar, tidningar, videor och inspelad musik? En av de viktigaste faktorerna som har fått skulden för denna ökning av fetma och fetmarelaterade sjukdomar är snabbmat - ofta kallad "skräpmat". Bibliografi Adams. Den verkliga anledningen till att bearbetat kött är så farligt för din hälsa. Öppnad 25 augusti, html Detta är en extremt användbar artikel eftersom den täcker några av de främsta anledningarna till varför snabbmatsprodukter är skadliga för hälsan. Artikeln var särskilt bra på att beskriva de negativa aspekterna av bearbetade livsmedel. Berlau, John. Men snabbmatsindustrin verkar vara nästa. En viktig artikel som inte bara behandlar de hälsofrågor som snabbmatsindustrin står inför utan också om de juridiska aspekterna och jämförelsen mellan tobaks- och snabbmatsindustrin.


Internalisering av snabbmatsaffärer Internationalisering av snabbmatsaffärer PEST-analys för Indien Politisk Ekonomisk Social Teknologisk PEST-analys för USA Politisk Ekonomisk Social Teknologisk Jämförelse mellan de två länderna Förändringar i den globala miljön på grund av finanskris Finanskrisens inverkan på internationalisering Snabbmat har förändrat matvanorna för hela befolkningen, oavsett om de är bosatta i Storbritannien, U. Den förändrade trenden för matvanorna visar uppenbarligen att snabbmatsindustrin är en av de branscher som har utvecklats under tiden.


Referenser Brauch, H. Att möta globala miljöförändringar: miljö-, mänskliga-, energi-, mat-, hälsa- och vattensäkerhetskoncept. Griffin, D. Verksamhet med ett syfte: Starta, bygga, hantera och skydda ditt nya företag. Easy Brain Labs Inc. Haberberg, A. Strategisk ledning: Teori och tillämpning. Oxford University Press. New York, USA. IMF-undersökning. Internationella valutafonden. Barnfetma och snabbmat Induktivt resonemang Empirisk forskning Tillämpad forskning Kvantitativ forskning Kvalitativ forskning Utforskande forskning Fokusgrupper Deltagare Uppsatsen är en forskning baserad på ämnet "Inflytandet av snabbmat på barnfetma. Studien bygger på ett vetenskapligt förhållningssätt genom att utveckla en hypotes och sedan bevisa den genom insamlad data.


Induktivt resonemang: Hypotesen för denna forskning har utvecklats efter ett antal allmänna observationer. Dessa observationer kom från allmän observation av skolkompisar, kaféer och restauranger och familjemedlemmar. Det observerades att barn som åt snabbmat regelbundet var feta. En annan observation var att när vi pratar med överviktiga personer nämner de ofta att de skyller på snabbmatsrestauranger för sin fetma. Eftersom vi har tagit fram specifika slutsatser från allmänna observationer är det ett induktivt tillvägagångssätt. Jollibee Fast food fallstudie: Jollibee Foods Corporation Definiera problemet Den filippinska hamburgerkedjan Jollibee Foods Corporation överväger för närvarande internationell expansion.


Den första frågan den måste besvara är var: ska den expandera till Amerika, Hongkong eller utvecklingsvärldsmarknaden i Papua Nya Guinea? Om det bestämmer sig för att expandera till Amerika står det inför ett annat val: ska det fokusera på vanliga amerikanska konsumenter eller nyligen invandrade och filippinska utlänningar? McDonalds mer generiska erbjudanden. Politisk instabilitet i regionen resulterade i motvilja för utländska företag att göra intrång i snabbmatslandskapet och gjorde det möjligt för Jollibee att etablera ett säkert fotfäste i sin hemnation. Men dåligt initialt urval av partners utomlands, dålig kvalitet... Jollibee Foods Corporation. Fallstudie från Harvard Business School. Fernholtz, T.


Big Mac hägring. Schlosser: Fast Food Nation Snabbmatsindustrin har infunderats i alla avkrokar av American Society under de senaste tre decennierna. Branschen som setts ha sitt ursprung med ett fåtal blygsamma varmkorv och hamburgare i södra Kalifornien har uppfattats ha sträckt sig till alla avkrokar av nationen, och marknadsför ett omfattande utbud av livsmedelsprodukter till vilka prisvärda kunder finns i stor utsträckning. Snabbmat tillhandahålls för närvarande på restauranger och drive-through, på arenor, flygplatser, djurparker, gymnasieskolor, grundskolor och universitet, på kryssningsfartyg, tåg och flygplan, på K-Marts, Wal-Marts, bensinstationer och även på sjukhusets cafeterier.


Amerikaner uppfattar för närvarande... Referenser Fast Food Nation av Eric Schlosser: A Book Club Reading Guide. asp Åtkom den 25 maj, Introduktion: Fast Food Nation - The Dark Side of the All-American Meal. html Åtkom den 25 maj, Rosenberg, Matt. Fast Food Nation av Eric Schlosser. 2 februari, htm Tillgänglig den 25 maj, Den här typen av stämningar är ofta upprörande för snabbmatsbranschen, eftersom det inte är restaurangernas fel att någon har valt att äta sin mat för mycket. Men tanken på att bli stämd på grund av detta eller för att de påstås inte berätta för konsumenten hur mycket fett osv.


Det görs förändringar på grund av de juridiska problemen, men det görs också förändringar på grund av de hälsoproblem som många människor också står inför. Snabbmatsindustrin har gjort några ändringar i menyn, eftersom fler snabbmatsrestauranger inser att det finns några mycket hälsomedvetna människor som fortfarande inte kommer att äta på sina anläggningar eftersom mängden socker och fett som de skulle få är alldeles för mycket. Eftersom några av förändringarna implementeras, men de som är... Mamman och mormodern reagerade på att bli observerade av ansiktsuttryck av ogillande, men dessa var kortlivade, och båda kvinnorna blev mer fokuserade på sina tallrikar och barnet och ignorerade att de blev observerade.


Detta var en fantastisk försvarsmekanism, ett falskt medvetande, som gjorde att de kunde fortsätta att manifestera sin störning i en offentlig miljö. Det var svårt att inte uppleva en känsla av empati för barnet, som utan tvekan skulle bli en produkt av habitus, eller en produkt av hennes miljö. Hon är ett litet barn vars eget öde har försvunnit av hennes mammas och mormors överätande sjukdomar. Idag har termen "McDonaldization" applicerats på systemet och syndromen som kretsar kring snabbmatsindustrin Cohen,. Och Kennedy, P. Hypotesen som presenteras här, som ett resultat av denna observationsstudie, är dock att... Referenslista Henslin, J. Henslin 7:e upplagan, FÖRLAG.


Cohen, R. html , hämtad 29 januari McDonald's den största snabbmatskedjan i hela världen. Detta genom spänner över cirka 30 restauranger över hela världen med målet att maximera sina intäkter och vinster i slutet av räkenskapsåret. McDonalds organisation strävar efter att vara kundernas favoritställe och sätt att äta och dricka som sitt uppdrag att möta sina konsumenters behov och preferenser. Mönstret för internationalisering av McDonald's Company visar sig vara liknande i verksamhetsländerna på grund av organisationens tendens att upprätta kontrakt för utvecklingsområden med lokala affärsmän.


Hur uppnår internationella företag sina internationaliseringsmål i dagens sammanhang? Organisationen fokuserar på att tillhandahålla kvalitetsprodukter och tjänster till... Referenser Företag i fokus: McDonald's Corporation. Market Watch: Global Round-up, 4 12 , Gerhardt, S. Franchising och effekten av McDonald's. Föräldrar och snabbmat Vad driver vuxna att äta snabbmat med sina barn: TV, leksaker och tid TV-reklam spelar en roll när det gäller att avgöra vad vi konsumerar, och att marknadsföringen är inriktad mot barn inte mindre än mot vuxna.


McDonald's snabbmatskedja, till exempel, utrustar en hel produktionslinje som kallas Happy Meal till barn, som – lockade av leksakerna och de små måltiderna som är förpackade tillsammans – kör sina föräldrar att äta med dem där Schlosser, det här är en exempel på vad som driver föräldrar att äta snabbmat med sina barn. Skälet för denna studie är att förstå några av anledningarna till varför föräldrar äter snabbmat med sina barn. Karen Campbell säger att "det är troligt att ett barns ätbeteenden lärs in i tidig barndom och att hemmiljön utövar betydande inflytande på utvecklingen av dessa beteenden Birch och... Referenslista Campbell, K. Australiska föräldrars syn på sina år gamla barns matval.


Health Promotion International. Aptit Sanigorski, A. Förening av viktiga livsmedel och drycker med fetma hos australiska skolbarn. Public Health Nutrition 10 2 : DOI: PESTLE Vänligen inkludera PESTLE-analys: Snabbmatsindustri Politisk Den senaste tidens motreaktion mot ohälsosam mat kan visa sig vara svår för snabbmatsindustrin. Det finns uppmaningar att begränsa marknadsföringen av snabbmatsprodukter till barn och att begränsa försäljningen av snabbmat i skolor. Med tanke på att barn är en så viktig drivkraft för försäljning, kan detta minska effektiviteten hos många snabbmatskampanjer, särskilt de som är kopplade till barnfilmer och tv-program. Kampanjer som Michelle Obamas "Let's Move"-kampanj understryker vikten av att äta hälsosamt och äta minimalt bearbetade livsmedel.


Även om president Obama och First Lady har fotograferats när de äter hamburgare och de säger att de inte är emot all snabbmat, har den övergripande tonvikten på administrationen legat på att begränsa tillgången till "skräpmat" Michelle Obama älskar snabbmat, , Slashfood. Ekonomiskt Den ekonomiska osäkerheten i Amerika har visat sig vara... Snabbmatsrestaurangernas närhet till skolor och ungdomars fetma. American Journal of Public Health, 99 3. pdf Snabbmatsnation: Uppföljaren. Väktaren. En studie indikerar att "Även om snabbmat stod för en tredjedel av vissa respondenters dagliga kaloriintag, innehöll dessa måltider nästan ingen mjölk, frukt eller fruktjuicer, som är viktiga näringskällor bland viktiga livsmedelsgrupper.


Faktum är att när frekvensen av snabbmatskonsumtion ökade från noll dagar till två dagar, minskade intagsnivåerna av vitamin A och C, karotener, kalcium, fosfor och magnesium. , de har fortsatt att erbjuda människor mat som innehåller mycket höga nivåer av fett och absolut inget verkligt näringsvärde. När vi ber företag som Enron, Exxon och andra att utveckla etiska regler och införliva etiska värderingar på det sätt som de gör... Referenser TV, massor av snabbmat trippel fetma risk. Jeffery, Judy Baxter, Maureen McGuire och Jennifer Linde. Är snabbmatsrestauranger en miljöriskfaktor för fetma?


Weintraubs "Kampen mot snabbmat börjar hemma. Den allmänna utgångspunkten för artikeln är att föräldrar måste ta mer av ansvaret för att förebygga barnfetma. Artikeln skrevs vid en tidpunkt då delstaten Kalifornien, till stor del ledd av den tidigare guvernören Gray Davis, försökte ta itu med frågan ur ett administrativt perspektiv via sitt Center for Public Health Advocacy. Statens insatser var inriktade på i stort sett allt utom föräldrarnas ansvar i frågan. Den fann att fetma var värre för minoriteter i innerstäderna och för pojkar mer än flickor, och att genom att vidta systematiska åtgärder för att...


konsument som har läst Fast Food Nation tror jag personligen att jag kan göra ett välgrundat val att INTE äta snabbmatsburgare på McDonald's. Men även som en som aktivt ber om information om maten jag äter kan det vara svårt att veta vad som är bra att köpa. Först och främst, när det gäller kött, finns det många motstridiga studier om dess hälsa, vissa förkunnar överlägsenheten av en proteinrik kost med låg fetthalt, andra säger att en vegetarisk kost är överlägsen. För det andra utger sig många produkter vara hälsosamma eftersom hamburgarna sägs vara ekologiska, eller kommer från gräsmatade kor, eller för att de är "prima" och "val". En konsument måste vara mycket vaksam på kostinformation i dagens Amerika.


Vidare måste han eller hon också kontinuerligt väga fördelarna med en studie framför andra när han fattar beslut. Den genomsnittliga snabba... Det sägs ofta att "vi äter med ögonen" först, och barn är inte annorlunda.

No comments:

Post a Comment